Kentucky LLC’yi One Stop Portal’a Kaydedin

One Stop portal Kentucky eyaletinde kurulan işletmeler için işletme yönetiminin online olarak yapılabildiği bir portaldır.

Bu portala şirketinizi ücretsiz olarak kaydedebilirsiniz. Bu sayede satış vergisi kaydı, reseller lisansı, yıllık dosyalama (15$ lık yıllık eyalet vergisi ödeme) gibi bir çok işlemi bu portal üzerinden online olarak yapabilirsiniz.

Kentucky One Stop Portal web sitesine bu linkten erişebilirsiniz.

Şirketinizi one stop portala kaydedebilmek için öncelikle Online Gateway Profile oluşturmanız gerekiyor. Bunun için one stop online business services linkine tıklayarak profil oluşturma sayfasına geçiş yapmanız gerekiyor.

kentucky onestop portal Kentucky LLC'yi One Stop Portal'a Kaydedin

Daha önce portala üye olmadıysanız create an account linkine tıklayın

kentucky onestop portal 2 Kentucky LLC'yi One Stop Portal'a Kaydedin

Kentucky Online Gateway üyeliği için aşağıdaki gibi bir form karşınıza gelecektir. Öncelikle bu formu doldurup bir hesap oluşturmanız gerekiyor.

kentucky onestop portal 3 Kentucky LLC'yi One Stop Portal'a Kaydedin

Ad soyad, ABD posta adresiniz (şirket posta adresiniz) ABD den aldığınız telefon numarası ve mail, şifre gibi alanları doldurun.

kentucky onestop portal 4 1 Kentucky LLC'yi One Stop Portal'a Kaydedin

Yukarıdaki forma girdiğiniz e-postanıza bir doğrulama linki gönderilecektir.

kentucky onestop portal 5 1 Kentucky LLC'yi One Stop Portal'a Kaydedin

Mailinizi açıp doğrulamayı gerçekleştirin. Bu adresten bir mail alacaksınız.

kentucky onestop portal 6 Kentucky LLC'yi One Stop Portal'a Kaydedin

Hesabı aktive etmek için linki tıklamanız yeterlidir.

kentucky onestop portal 7 Kentucky LLC'yi One Stop Portal'a Kaydedin

Hesabınız mail doğrulamasından sonra aktif olacaktır. Continue to sign in butonuna tıklayın.

kentucky onestop portal 9 Kentucky LLC'yi One Stop Portal'a Kaydedin

Artık online gateway hesabınızı oluşturduğunuza göre aşağıdaki ekrandaki alana tıklayıp oluşturduğunuz hesp bilgileri ile portala giriş yapabilirsiniz.

kentucky onestop portal 10 Kentucky LLC'yi One Stop Portal'a Kaydedin

One Stop Portala oturum açtığınızda aşağıdaki gibi bir yönetim paneli ile karşılaşacaksınız. Panelinize henüz herhangi bir şirket bağlı olmadığı için ilk olarak bu adımı halletmek gerekiyor.

kentucky onestop portal 11 Kentucky LLC'yi One Stop Portal'a Kaydedin

Sahip olduğunuz şirketi One Stop Portala bağlayabilmek için admin panelindeki “Link My Business” linkine tıklayın.

kentucky onestop portal 12 Kentucky LLC'yi One Stop Portal'a Kaydedin

Bu linkleme öncesi organization numaranızı öğrenmeniz gerekiyor. Eyalet web sitesinden şirketinizi aratıp Organization Number’ı bir yere kopyalayın bir sonraki aşamada bu numaraya ihtiyaç olacak.

kentucky onestop portal 13 Kentucky LLC'yi One Stop Portal'a Kaydedin

Portala şirketinizi linkleyebilmeniz için öncelikle CBI ve Security token gerekmektedir. Bu bilgi henüz elimizde yok ve bunu eyaletten talep etmeniz gerekiyor. Bu numaralar size bir posta ile gönderilecek.(Yaklaşık 2 haftada ulaşacaktır) Kodlar elinize ulaştığında yine bu ekrana gelip şirketinizi bağlayabilirsiniz.

Öncelikle CBI ve Security token bilgilerini posta ile talep etmek için aşağıdaki ekranda bulunan linki tıklayın ve bir sonraki aşamada karşılaşacağınız sayfayı doldurun.

kentucky onestop portal 20 Kentucky LLC'yi One Stop Portal'a Kaydedin

CBI ve Security token istemek için linki tıkladığınızda bu sayfaya kısa bir kayıt yapmanız gerek. Bu sayfaya Adınız, soyadınız, e-postanız, şirket adı, telefon ve en önemlisi de şirketinizin organization number bilgisini girmelisiniz.

kentucky onestop portal 15 Kentucky LLC'yi One Stop Portal'a KaydedinBilgileri girdikten sonra continue butonuna tıklayın. İki hafta içinde CBI ve S.Token bilgileri size posta ile iletleceği bildiriliyor.

kentucky onestop portal 21 Kentucky LLC'yi One Stop Portal'a KaydedinEyaletten yklşık 2-3 hafta içinde şu şekilde bir mektup gelecek;

İçeriğinde CBI number ve Token numaraları bulunan bir evrak buradaki numaraları ilgili alana giriyoruz.

Amerikada sirket kurmak Onestop portal Kentucky LLC'yi One Stop Portal'a Kaydedin

 

Postayı aldıktan sonra tekrar postalın link my business sayfasına gelerek CBI Number, şirket tam adı ve Security Token bilgilerini evraktan bakarak ilgili alanlara girip continue yıklayın

Amerikada sirket kurmak Onestop portal 2 Kentucky LLC'yi One Stop Portal'a KaydedinŞirketinizi yönetmenizi istediğiniz birisi varsa buradan yeni yönetici ekleyip mail ile davetiye gönderebilirsiniz. Biz kendimiz yöneteceğimiz için otomatik ismimizin geldiği bu ekranda send invite diyoruz.

Amerikada sirket kurmak Onestop portal 4 Kentucky LLC'yi One Stop Portal'a Kaydedin3. adıma geldiğinizde işlem tamam. Artık şirketinizi one stop portala tanımlamış oldunuz. Go to Dashboard linkine tıklayarak postala geçin.

Amerikada sirket kurmak Onestop portal 5 Kentucky LLC'yi One Stop Portal'a KaydedinDashboard da artık şirketiniz gözükecektir. 19 Nisan 2021 tarihinde kurduğum yeni şirket için one stop kaydını 13 Mayıs ta gelen mektup sayesinde tamamladım. Bu işlemi yaparken uygulamalı olarak ekran görüntülerini aldım ve gerçek anlamda nasıl yapıldığınız sizlerle paylaşmış oldum.

Yapabileceğiniz bir çok şey var bunların ne anlama geldiğini eyaletin yardım makalelerinden okuyabilirsiniz. Size tavsiyem bilmediğiniz veya hakkında fikriniz olmayan bölümlerde işlem yapmamanız. burası en çok R.A. değiştirme, adres değiştirme ve yıllık raporlama gibi işlemlerde gelecekte işinize yarayacaktır.

Amerikada sirket kurmak Onestop portal 6 Kentucky LLC'yi One Stop Portal'a KaydedinBu aşamadan sonra artık One Stop Portala Kentuck LLC şirketinizi kaydetmiş oldunuz. Sonrasında ise artık şirketiniz için ihtiyaç duyabileceğiniz yönetim araçlarına sahip olabileceksiniz.

Bu hizmet ücretsizdir ve kaydolduğunuzda kullanıp kullanmamak size kalmış çünkü kaydolmanın herhangi bir sakıncası yoktur.

CBI ve Security Token gelmezse veya sormak istediğiniz farklı bir konu varsa +1 502-564-5053 numaralı one stop destek hattından bilgi alabilirsiniz.

İlginizi Çekebilir ↴

Ziyaretçi Yorumları ↴

23 Yorum. Yeni Yorum

  • Ayhan K.
    9 Ekim 2022

    Ben Startupsole aracılığıyla Kentucky de LLC kurdum (Mart/2022), ilk defa Nisan ayında ardından da Eylül ayında gelen yazıda (daha sert bir dille, cezadan bahsederek) şirketin one stop portala kaydolarak Link My Business aracılığıyla kaydetmem gerektiği yazıyordu, ben ilkinde One Stop Portala kaydolmuştum ancak Link My Business kısmını atladım sanırım. Her neyse, daha sonra 20 belki de 30 farklı soruyu yanıtlayarak Link My Busines kısmını aktif hale getirdim, şu an One Stop Portala girdiğimde taxing election kısmında Single Member Disregarded Entity-member is taxed as an Individual Sole Proprietorship; tax accounts kısmı altında da Sales and Use Tax (ACTIVE), Limited Liability Entity Tax (ACTIVE), Kentucky Nonresident Income Tax Withholding on Distributive Share Income Tax (ACTIVE) yazıyor ve Sales and Use Tax Account Number isimli evrakta da Your filing frequency is: QUARTERLY yazıyor. Ben bu vergi kaydı yaparken de bana en uygun olan seçenekleri işaretledim. Satışlar sadece Amazon.com da ve şimdiye dek ciddi bir kazanç yok, Ağustosta aktif olmaya başladım, işlem sayısı 3 ve brüt kazanç 100 dolar civarında. Ben Kentucky için mail attım, satışlar sadece online Amazon.com da ve Kentukcy de fiili işyerim yok, orda satın aldığım bir satıcı yok, yani economic nexus denilen bir durum yok henüz cevap gelmedi, benzer şeyler yaşayan var mı acaba? Teşekkürler.

    Cevapla
    • Nazmi Özer
      9 Ekim 2022

      Online portala üye olmak ve TAX ID almak, KY eyaletinde yerleşik lokal işletmeler için gereklidir. Eğer KY’de bir fiziksel konumunuz, fiziksel ofis, dükkan, mağaza, depo ve bordrolu çalışanınız yoksa portala üye olmanız gerekmiyor. Evrak olarak size zaman zaman posta yoluyla postala kaydolun tarzı bildirim gelebilir ama bu eyalet içi fiziksel varlıklara sahip olan işletmeler için geçerli. Sorun oluşmaz merak etmeyin.

      Cevapla
      • Ayhan K.
        9 Ekim 2022

        Teşekkürler Nazmi Bey, peki her bir çeyrekte ”Your filing frequency is: QUARTERLY” anlamındaki sales and use tax isimli evraktaki bu zrounluluk için evrak göndermem gerekiyor mu peki? (Fiiling)

        Cevapla
        • Nazmi Özer
          9 Ekim 2022

          Yok herhangi bir evrak göndermeniz gerekmiyor. Rica eder kolaylıklar dilerim.

          Cevapla
  • Merhaba. Bu sene ocak ayında şirketimi kurdum. One stop portala kayıt olmam için mail geldi. Kayıt olmadım. Bu gün tekrar bir bildirim gelmiş adresime. kayıt olmam gerektiği hatta yasal süreyi kaçırdığım için ceza yiyebileceğim yazıyor. 2 gündür One Stop Portal web sitesine erişim sağlayamıyorum. Portal kaydı zorunlu mu oldu, kayıt olmazsam beyan vermedim diye şirketim kapanır mı? Ayrıca bu sorunu nasıl çözebilirim

    Cevapla
    • One stop portala Kentucky’de fiziksel konumu bulunan dükkan, mağaza vb. işletmeler kaybolup yerel vergi kaydı yaptırmak zorunda suz değilsiniz. Fakat ücretsiz kayıt yapabilirsiniz erişim sorunu sizinle ilgili değil. ABD deki bazi devlet kurumları zaman zaman global saldirilar yüzünden bir çok ülkeden girişleri bloklayabiliyor. Burada da böyle bur sorun var gibi.

      Opera Browser yukleyip vpn özelliğini aktif edin ve Amerika lokasyonunu seçip portala erişebilirsiniz veya farkli bur vpn ile.

      Cevapla
  • Doğan
    1 Ocak 2022

    Hocam Merhabalar!

    Ben bir yerde hata yapmış olabilirim, benden zorunlu olarak “Tax Type” ve “Tax Account Number” istiyor.
    Sizce nasıl bir yol izlemem gerekiyor?

    Cevapla
    • Ekran görüntüsü gonderirseniz bir bakalim, belki secmemeniz gereken bir alani isaretlemis olabilirsiniz.

      Cevapla
  • ÖMER KORKMAZ
    26 Aralık 2021

    Merhabalar,

    Kentucky eyaletinde 2 ay önce şirketimizi açmış ve One Stop Portal’a kayıt etmiştim. Şu an aktif olarak toptancılardan mal alacağım için Resale Sertifikasına ihtiyacım var. Bunun için Register for a Tax Account yapmak zorunda mıyım?

    Cevapla
    • Merhaba,

      Evet bu işlem için eyalete vergi kaydı yaptırmanız gerekiyor. Eyalet portalından vergi kaydı yapabilirsiniz. Size karmaşık gelen bazı noktalar olabilir, takıldığınız durumda one stop portal da bulunan destek adresine e-posta gönderebilir veya mesai saatleri içinde telefon yoluyla ulaşabilirsiniz. Görevli memurlar bu konuda birebir destek sağlıyorlar bu yöntemle KY eyaletinden Resale Certificate alanlar oldu.

      Cevapla
  • Benim şirket ilk kuruldugu gün kentucky den email gelmişti bende gelen bilgilerle şifre ve kullanıcı adı oluşturmuştum, sonra bugun de bu mail geldi token ve cbi numarası iletmişler ben istemedim yani, portal birleştirmek için girip yapayım dedim zaten panelimde şirket görünüyor, bu aşamaları biraz kolaylaştırmışlar gibi geldi ya da ben mi bişey atılıyorum, şirketin yanında status : active , status :good yazıyor

    Cevapla
    • Bazen birden cok kez de gönderebiliyorlar sorun yok, suan birsey yapmanız gerekmiyor.

      Bu portal biraz daha yerel işletmelerin vergi kaydini yapmasi icin, yabancilar icin sadece şirket kapatma aşamasında ise yarıyor.

      Cevapla
  • Merhaba,

    Kentucky’de şirketi kurduktan sonra ben de portala kayıt olmak için gerekli bilgileri içeren bir posta aldım ve token bilgilerini girerek portala şirketi linkledim fakat az önce buraya yazan arkadaş Onur gibi FINAL REQUEST postası bana da geldi. Farklı bir istek mi söz konusu? Bu vergi kaydı kısmını mı yapmamızı istiyorlar özellikle? Ne gibi bir aksiyon almamız gerekir böyle bir durumda? Ya da postaya herhangi bir cevap vermemiz mi gerekli oluyor?

    Cevapla
    • Eğer eyalet içinde actiginiz şirket uzerinden ticari faaliyetlerde bulunacaksaniz ve satış vergisi toplayip eyalet gelir idaresine iade edecekseniz yerel vergi kaydını yapmanız gerekli. Esasen bu kaydi yapmak size bir zarar sağlamaz vaktiniz varsa kaydolabilirsiniz. Kaydolmazsaniz da herhangi bir yanıt vermenize gerek yok bilgilendirme amacli her yeni kurulan sirketin adresine portal kaydi yapıldıktan sonra bu mektup gönderilir.

      Cevapla
  • Merhaba, Mayıs 2021 de Kentucky de şirket kurdum. Tax işlemleri 2022 nisan ayında yapılacağını söylemiştiniz bizim için, ancak şirketimizi One Stop Portala kaydettim( CBI ve token numaralarınıda girdim) ancak dün tarafıma belge gönderildi şu şekilde https://www.hizliresim.com/fy2wvjk, https://www.hizliresim.com/h256l2j gönderilen 2. belgedeki işlemleri tax administration a kadar getirdim ama bu aşamada önüme 20 aşamalık bir bölüm çıktı bu kısımı halletmemin kolay bir yolu varmı, şimdiden teşekkür ederim

    Cevapla
    • Merhaba karıştırıyorsunuz. Bu evrak portala kayit icin gerekli bilgileri içeriyor satis vergisi kaydi, sirkwt kapatma ve farkli islemler icin portala sirketi kaydedebilirsiniz. Gelecek yil 2022 de yillik dosyalama yapacaksınız onun bu tax kaydı ile ilgisi yok.

      Gelecek yil eyalet portalindan annual report menüsünden kredi kartinizla 15 dolar ödeyip yillik raporunuzu verebilirsiniz. Oldukca basittir blogda detaylari da var zaten.

      Suan eğer eyalete satis vergisi iadesi yapmayacaksınız bu 20 sayfalık kayda gerek yok.

      Cevapla
  • Abdullah
    13 Mayıs 2021

    Merhaba, telefon numarası olarak zadarma.com kullanmıştık ancak oradan alınan telefon numarası maalesef sms desteği sunmuyor. Sms desteği sunan farklı bir telefon numarası alabileceğimi bir servis var mıdır?

    Cevapla
  • Bir sorum olacak şirketimi shipitodan aldığım adres üzerine kurdum fakat bugün shipito portalına girdiğimde adres değişmiş ne yapacağım? Destek maili attım fakat işe yaracağını sanmıyorum evraklar eski adrese kayıtlı yere gidicek ve şirketimin mailing adresini değiştirmek zorunda kalacağım bu konu hakkında bir bildiğiniz var mı?

    Cevapla
    • Evet Shipito’ya bu konu hakkında mail gönderdim. Gelen cevap şu yönde, 2021 Aralık sonuna kadar bu adrese gelen postalar sorunsuz yönlendirilecekmiş. 2022 İtibari ile artık bu adres kullanılamayacakmış. O tarihe kadar zaten bir çok evrağınız gelmiş olur. Yeni yıl itibari ile Kentucy eyalet web sitesinden 10$ karşılığında online olarak ana işletme adresinizi değiştirebilirsiniz.

      Cevapla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Fill out this field
Fill out this field
Lütfen geçerli bir e-posta adresi girin.