ABD’de LLC Kurmak İçin En Uygun Fiyatlı 15 Eyalet

İş dünyasında başarılı bir girişim başlatmak, sadece yenilikçi fikirler ve ürünlerle değil, aynı zamanda doğru mali stratejilerle de ilgilidir. Özellikle Sınırlı Sorumluluk Şirketi (LLC) kurmak isteyen girişimciler için, kuruluş maliyetleri ve yıllık ücretler önemli bir rol oynar.

Amerika’da LLC Şirket kurmanın maliyetleri eyaletlere göre büyük farklılıklar gösterebilir. Bu makalede, LLC kurmanın en uygun fiyatlı olduğu 15 eyaleti ve her bir eyaletin başlangıç ve yıllık maliyetlerini detaylı bir şekilde inceleyerek, işinizi en uygun maliyetle kurmanız için gerekli bilgileri sağlayacağız. Bu bilgilerle, bütçenize en uygun eyaleti seçebilir ve işinizi başarılı bir şekilde hayata geçirebilirsiniz.

Başarılı bir Sınırlı Sorumluluk Şirketi (LLC) kurmak için, eyaletinizin kuruluş ücretini ve yenileme ücretleri, yıllık rapor ücretleri veya franchise vergileri gibi ilgili tekrar eden ücretleri anlamanız gerekecektir.

Web sitemizde ABD’nin 50 eyaletiyle ilgili detaylı LLC şirket kurulum rehberleri bulunmaktadır. Aşağıdaki listedeki her eyalete bir bağlantı ekledik. Böylece seçeceğiniz eyaletle ilgili detaylara rahatlıkla ulaşabilirsiniz.

LLC şirket kurulumlarınızı Northwest Registered Agent üzerinden 39 dolar + eyalet harcı ödeyerek ekonomik bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz.

1. Kentucky

Kentucky, LLC kurmak için en ucuz eyalettir; başvuru ücreti yalnızca 40 dolardır. Eyalet ayrıca küçük işletmelere finansal yardım sağlayan teşvik programları sunmaktadır. Kentucky LLC’leri hakkında daha fazla bilgi edinmek için kılavuzumuza göz atın.

LLC başvuru ücreti: 40 dolar
Yıllık ücret: 15 dolar

2. Arkansas

LLC kurmak için ikinci en ucuz eyalet Arkansas’tır. 3 milyon kişinin yaşadığı bu eyalette, yaklaşık 260,000 küçük işletme 500,000 kişiyi istihdam etmekte ve küçük işletme kurulumlarının artması beklenmektedir. Arkansas LLC’leri hakkında detaylı bilgi edinmek için bu yazıya göz atın.

LLC başvuru ücreti: 45 dolar
Yıllık ücret: 150 dolar

3. Arizona

Pandemi sırasında büyük bir darbe alsa da, Arizona şimdi geri döndü ve ülke genelinde iş büyümesinde öncülük ediyor, bu da onu bir LLC kurmak için harika bir eyalet yapıyor. Arizona LLC’leri hakkında daha fazla bilgi edinin.

LLC başvuru ücreti: 50 dolar
Yıllık ücret: 0 dolar

4. Mississippi

Düşük kurumsal vergi oranıyla tanınan bu eyalette, 37 eyalet içi kolej ve üniversite sayesinde çeşitli ve eğitimli bir iş gücü bulunuyor. Eyaletle ilgili detaylar burada.

LLC başvuru ücreti: 50 dolar
Yıllık ücret: 0 dolar

5. Missouri

Güçlü bir topluluk, düşük yaşam maliyeti ve 0 dolar yıllık ücret, birçok küçük işletmenin Missouri LLC’si kurmayı tercih etmesinin nedenlerinden sadece birkaçıdır. Missouri Eyaletiyle ilgili detaylar burada.

LLC başvuru ücreti: 50 dolar
Yıllık ücret: 0 dolar

6. New Mexico

Ilıman iklim ve işletme dostu vergi politikası, birçok girişimcinin New Mexico’da bir LLC kurmayı tercih etmesinde büyük rol oynamaktadır. New Mexico’da şirket kurulum rehberi ve detaylara buradan göz atabilirsiniz.

LLC başvuru ücreti: 50 dolar
Yıllık ücret: 0 dolar

7. Colorado

Güzel manzaralarıyla tanınan bu eyalet ayrıca her yıl milyonlarca ziyaretçiyi çekiyor, bunların çoğu açık hava yaşam tarzını ve sunduğu etkinlikleri beğeniyor. Bu, açık hava odaklı küçük bir iş kurmak için harika bir yer yapıyor. Daha fazla bilgi için tıklayın.

LLC başvuru ücreti: 50 dolar
Yıllık ücret: 10 dolar

8. Hawaii

LLC kurulumu ve iş başlatma konusunda birçok destek bulabileceğiniz Aloha Eyaleti, harika hava durumu ile de dikkat çekiyor. Hawaii LLC’ler hakkında bilgi almak isterseniz buraya tıklayın.

LLC başvuru ücreti: 50 dolar
Yıllık ücret: 15 dolar

9. Michigan

Bu eyalet iş kurma maliyeti açısından dokuzuncu sırada yer alsa da, Michigan yaşam maliyeti açısından dördüncü en uygun eyalet olarak sıralanmaktadır.

LLC başvuru ücreti: 50 dolar
Yıllık ücret: 25 dolar

10. Iowa

Bu listedeki diğer eyaletlerin aksine, Iowa’nın ücreti her iki yılda bir ödenir. Iowa ayrıca makul fiyatlı konutlar, düşük yaşam maliyeti ve kişisel mülk vergisi olmaması ile en uygun fiyatlı eyaletlerden biridir. Iowa LLC rehberi için tıklayın.

LLC başvuru ücreti: 5 dolar
Yıllık ücret: 50 dolar

11. Montana

Montana‘daki LLC başvuru ücreti oldukça yüksek olabilir, ancak yıllık ücreti düşüktür, bu da uzun vadede işinizi kurmak için harika bir yer olmasını sağlar.

LLC başvuru ücreti: 50 dolar
Yıllık ücret: 20 dolar

12. Utah

Utah yüksek yaşam kalitesi, düşük yaşam maliyeti ve ne kadar kazanırsanız kazanın sabit bir vergi oranı (%4,95) ile öne çıkar, bu da yeni bir iş kurmak için mantıklı bir seçenek haline getirir.

LLC başvuru ücreti: 54 dolar
Yıllık ücret: 15 dolar

13. California

California’nın yıllık ücreti yüksek olsa da (franchise vergisi olarak adlandırılır), Altın Eyalet’in yaklaşık 3 trilyon dolarlık bir GSYİH’ye sahip olduğunu düşündüğünüzde, burada bir iş kurmak isteyebilirsiniz. Sonuçta, California kendi ülkesi olsaydı beşinci en büyük ekonomiye sahip olurdu! California LLC’si kurmak hakkında daha fazla bilgi edinin.

LLC başvuru ücreti: 75 dolar (5 dolar sertifika ücreti dahil)
Yıllık ücret: 800 dolar

14. Delaware

Bu listeye uygun fiyatlı eyalet başvuru ücreti ile girmesinin yanı sıra, bu eyalet ayrıca satış vergisi yokluğu ve gizlilik korumaları ile de tanınır. Delaware LLC’leri, yönetim kurulu üyelerinin kişisel bilgilerini, isimler ve telefon numaraları dahil olmak üzere, içermesi gerekmez. Başvurular anonim olarak yapılabilir. Detaylar burada

LLC başvuru ücreti: 110 dolar
Yıllık ücret: 300 dolar

15. Indiana

Listenin sonunda Indiana yer alıyor; burada 512,438 küçük işletme 1,4 milyon kişiyi istihdam ediyor — yani özel sektör iş gücünün %44,9’u.

LLC başvuru ücreti: 95 dolar
Yıllık ücret: 50 dolar

İlginizi Çekebilir ↴

Ziyaretçi Yorumları ↴

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Fill out this field
Fill out this field
Lütfen geçerli bir e-posta adresi girin.