Wave ile Ücretsiz Ön Muhasebenizi Tutun

Eğer Amerika’da bir LLC şirkete sahipseniz ve ticaretiniz devam ediyorsa gelir-gider hesaplamak, raporlamak ve en önemlisi de işlem kayıtlarını doğru tutarak kar zarar hesabını kolay yapmak için bulut tabanlı yazılımlar kullanabilirsiniz.

Bulut tabanlı ön muhasebe yazılımları sadece gelir ve giderleri tutmakla kalmaz bunun yanında yıl sonunda vergi beyanı hazırlığı konusunda müşavirinize kolaylık sağlar. Ayrıca Wave platformunda, tüm faaliyetler kayıtlı olduğu için yıl sonu vergi beyan sürecinde size ekstra zaman ve para tasarrufu sağlar.

Bu tip ön muhasebe kayıtlarını otomatik tutan bir çok bulut tabanlı yazılım var. Bunlardan çoğu ücretlidir fakat hiç olmazsa ücretsiz olup size bir çok avantaj sağlayan alternatifler de yok değil. Ücretsiz olarak ön muhasebe tutabileceğiniz Wave buna en iyi alternatif diyebiliriz.

Bu rehberde, Wave ile ilgili bir çok bilgi bulabilirsiniz. Eğer daha önce hiç ön muhasebe tutmadıysanız Wave size bu işi oldukça sevdirebilir.

Wave Nedir?

Wave Accounting, 10’dan az çalışanı olan mikro işletmeler, girişimciler, serbest çalışanlar ve diğer hizmet tabanlı işletmeler için finansal hizmet yazılımı sunan bir şirkettir. Bu finansal yönetim platformu, özellikle önceden muhasebe deneyimi olmayanlar için kullanıcı dostu ve işlevsel bir ara yüz sunar.

Dahili entegrasyonlar sayesinde banka hesaplarınızdaki giriş çıkışları tek bir yerden yönetmenizi sağlar. Ayrıca müşterilerinize teklifler gönderebilir, müşteri veri tabanı tutabilir, gider makbuzlarınızı yükleyebilirsiniz.

Wave ile ucretsiz on muhasebe llc Wave ile Ücretsiz Ön Muhasebenizi Tutun

Wawe Ücretsiz Mi?

Wave ön muhasebe yazılımı ve basit CRM sistemi %100 ücretsizdir. Deneme sürümü, abonelik veya gizli ücret yoktur. ‍ Wave’in isteğe bağlı ücretli özellikleri arasında çevrimiçi ödeme alma işlemleri, bordro yazılımı ve kişiselleştirilmiş defter tutma hizmetlerine erişim gibi eklentiler de bulunuyor. Bordro yazılımını kullanmakla ilgileniyorsanız, Wave’e kaydolduğunuzda 30 günlük ücretsiz denemeyi başlatabilirsiniz fakat bu özelliği büyük ihtimalle hiç kullanmazsınız.

Özellikler

  • Sınırsız gelir ve gider takibi
  • Özelleştirilebilir satış vergileri
  • Sınırsız banka bağlantısı (Mercurybank ve Wise destekliyor)
  • Dışa aktarılabilir, temel muhasebe raporları ve mali tablolar.
  • Raporlama

NOT: Wave tek başına Amazon mağazalarına ve Stripe gibi ödeme işleyicilerine bağlanamıyor. Eğer platformlarınıza bağlantı yapmak isterseniz Zapier kullanarak bunu otomatikleştirebilirsiniz.

Tam otomatik entegrasyon için ayrıca aşağıdaki linklere bakabilirsiniz.

Zapier ile Amazon > Wave Entegrasyonu

Zapier ile Stripe > Wave Entegrasyonu

Wave’e Nasıl Üye Olunur?

Wave ücretsizdir ve Amerika’da kurulu olan şirket bilgilerinizle hesap açabilirsiniz.

Fakat hesap açılış aşamasında küçük bir detay var.

Wave, IP adresinizi kontrol ediyor. ABD dışından bir ip adresle üye olmaya çalışıyorsanız kayıt yapamıyorsunuz. Çözüm için bir VPN ile ABD tabanlı bir ip adresinden kayıt sayfasına erişim yaparsanız üyeliğinizi tamamlayabilirsiniz.

VPN yoksa Opera browser üzerindeki ücretsiz VPN de (gizli sekme) işinizi görebilir.

Wave platformuna ücretsiz hesap açmak için register sayfasına göz atarak işe koyulabilirsiniz.

Wave ile ucretsiz on muhasebe uyelik Wave ile Ücretsiz Ön Muhasebenizi Tutun

Bir kez üye olduktan sonra tekrardan VPN ile bağlanmanıza gerek yok. Üye olur olmaz VPN kullanmadan direk olarak oturum açabiliyor ve yazılımı ücretsiz olarak kullanabiliyorsunuz.

İlk Yapılacaklar

Wave üyeliğinizi tamamladıktan sonra ilk yapmanız gereken, işletme profilinizi oluşturmak ve şirket bilgilerinizi girmek olacaktır.

Bunu, settings menüsünden yapabilirsiniz.

Buradaki tüm alanları doldurup kaydedin.

Wave ile ucretsiz on muhasebe llc3 Wave ile Ücretsiz Ön Muhasebenizi Tutun

Banka hesabınızı bağlayın

Profilinizi doldurduktan sonra artık banka hesabınızı bağlayabilirsiniz. Bu en önemli kısımdır çünkü para kaynağı banka olduğu için tüm süreç banka hesaplarındaki hareketler üzerine kurgulanıyor.

Wise, Mercurybank veya farklı bir bankayı Wave’e entegre edebilirsiniz. Banka bilgilerinizi connect kısmına girerek gerekli entegrasyonu sağlayın.

Burada isterseniz geçmiş işlemleri de sisteme entegre ederek işleyebiliyorsunuz. Bu özelliği kullanmak istemezseniz, sadece entegrasyondan sonraki hesap hareketleriniz panelinize yansır.

Wave üzerinden sınırsız banka hesabı bağlantısı yapabilirsiniz.

Wave ile ucretsiz on muhasebe connect account Wave ile Ücretsiz Ön Muhasebenizi Tutun

Nasıl Kullanırım?

Wave, ingilizce dilinde bir ara yüze sahip fakat dil sorununuz varsa Chrome translate ikonuna tıklamanız yeterli olacaktır.

Yukarıda, Wave ile ilgili yapabileceğiniz önemli işlemlerden bahsettik. İlk aşamada bunları yapmanız yeterli olacaktır. Devamında, yazılımın tüm yeteneklerini öğrenebilmek için içeride biraz vakit geçirmek gerekir. Kullandıkça çok zor bir ara yüze sahip olmadığını kendiniz de deneyimleyeceksiniz.

Ücretsiz olmasına rağmen kullanılabilecek özellikler yeterlidir. Ön muhasebe ve yıl sonu müşavirinizin vergi beyanı yapması için yeterli özelliklere sahip diyebiliriz.

Bu arada Wave, yıl sonu vergi hazırlığı için müşavirlere raporlama yetkisi verebilme özelliğinde de sahiptir.

Önemli Noktalar:

  1. Üyeliğinizi tamamladıktan sonra şirket profilinizi doğru bir şekilde doldurun.
  2. Banka hesabınızı (varsa birden çok banka) bağlayıp isterseniz geçmiş kayıtları da eşleştirerek senkronizasyonu tamamlayın
  3. İhtiyacınız varsa Amazon mağazanızı veya Stripe hesabınızı Zapier kullanarak entegre edin
  4. Giderlerinizi bankanızdan yaptığınızda – (eksi) bakiye giderlerine hizmet aldığınız yerden gelen fatura, makbuz ve dekontları, belge olarak yükleyin. Bu sayede muhasebeciniz vergi beyanı verirken gelecekte size daha az (veya hiç) soru sorarak bir kaç saat içinde beyanınızı hazırlayabilir.
  5. Giderlerinizi kategorize edin. Örneğin: tedarikçi ödemeleri, reklam masrafları, kişisel ödemeler, domain masrafları, sunucu giderleri, ekipman veya demirbaş giderleri vs. her gideri kategorize etmenizde fayda var.

Daha önce ön muhasebe tutmadıysanız hiç bir şey için geç değil.

Henüz yeni yılın ilk çeyreğini bile tamamlamamışken yıl başından bu yana olan gelir ve giderleri işleyerek yıl sonundaki olası vergi beyan süreçlerinde içiniz rahat bir şekilde ticaretinize yoğunlaşabilirsiniz.

İlginizi Çekebilir ↴

Ziyaretçi Yorumları ↴

10 Yorum. Yeni Yorum

  • Merhaba, Banka entegrasyonu paralı olmuş. Sizce yine de bir anlamı var mı Wave’in? Başka bir alternatif var mı bu işin?

    Cevapla
    • Nazmi Özer
      1 Nisan 2024

      Merhaba
      En azindan kayitlari manuel de olsa tutmak için faydali bir uygulamadir farkli alternatiflerde arastirilabilir tabi

      Cevapla
    • Birçoğunu araştırdım hepsi ücretli stripe ödemelerde otomatik kesiyor banka hesabına havale şeklinde işlemler içinde stripe da manuel olusturmaya basladim

      Cevapla
  • Entegrasyonlar için artık pro versiyonu eklemeniz gerekiyor 🙁

    Cevapla
  • Ben simdi ilk masraflarımı. Göstemrek için türkiyedeki banka hesabını bağlsyıp yapsam olurmu?

    Cevapla
    • Nazmi Özer
      27 Ocak 2024

      Türkiye banka hesaplarını baglayamazsiniz bu sekilde masraf girmek icin manuel sekilde gider girmeniz, makbuzu yüklemeniz gerekir

      Cevapla
      • Hocam şimdi bu wave uygulamasına bank a hesabımızı ekleyince ve shopify ile entegre edince form 5472,1040,1040NR gibi formlsrı otomatik olarak dolduryormu?

        Cevapla
        • Nazmi Özer
          27 Ocak 2024

          Hiç bir platform veri beyanlarını otomatik olarak yapmaz vergi beyanlarını ABd de lisanslı müşavirler yapabilir. O aşamaya geldiğinizde ihtiyaç duurmunda iş ortağımızdan hizmet alabilirsiniz detaylar bu sayfada : https://startupsole.com/amerikada-sirket-vergi-beyani/

          Wave Apps uygulaması sadece gelir gideri tutabileceğiniz bir uygulamadır vergi beyanı yapma yeteneği bulunmaz

          Cevapla
          • Hocam demek istediğim vergi beyannını ben kendim yapacağım bu uygulama vergi Formlarını doldurabiliyormu

            Cevapla
            • Nazmi Özer
              27 Ocak 2024

              Bu konu hakkında zaten bir detaylı cevap yazdık. Bu uygulama ön muhasebe tutma yazılımıdır vergi beyanı yapamaz hiç bir muhasebe programı vergi beyanı yapamaz beyan için fiverr den bir uzman kiralayabilir veya bir müşavirden destek almanız gerekiyor

              Cevapla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Fill out this field
Fill out this field
Lütfen geçerli bir e-posta adresi girin.