Şirket kurulduktan sonraki süreç nedir?

Şirketiniz kurulduktan sonra Registered Agent, panelinize şirket kurulum evraklarınızı yükler agent ile işiniz şimdilik bu kadar.

EIN Başvurusu:

Sonrası için atmanız gereken ilk adım şirketiniz için bir EIN yani vergi kimlik numarası almak olmalıdır.

EIN olmadan banka hesabı açamazsınız. Hatta Stripe, Paypal, Amazon gibi hesapları da açamazsınız. EIN şirketinizin vergi kimliğidir ve hesap açacağınız tüm platformlar sizden ein ister. EIN IRS’ten ücretsiz olarak verilir ve almak basittir. Şirketiniz için ücretsiz EIN almak için EIN başvuru rehberimize göz atabilirsiniz.

Banka Hesabı:

EIN aldıktan sonra şirketiniz için bir banka hesabına ihtiyacınız olabilir. Bunun için online açabileceğiniz iki dijital bankadan faydalanabilirsiniz bunlar;

  1. Wise Business
  2. Mercurybank

Ön Muhasebe:

Ön muhasebe süreçleri şirketin sahibine aittir. Yıl içindeki gelir ve giderleri tutup yıl sonunda beyan için muhasebecinize teslim edersiniz o da sizin için beyanınızı yapar. Bu ön muhasebe için bulut tabanlı bir yazılım kullanabilirsiniz.

Türkçe olarak en çok tercih edilen bulut tabanlı ön muhasebe ve faturalandırma yazılımı Suitebooks diyebiliriz. Suitebooks temel ihtiyaçlarınızı karşılayacak kadar yetenekli ve ekonomik bir çözümdür.

30 günlük ücretsiz deneme sunan Suite Books Ön Muhasebe Yazılımı ile ilgili daha fazla detay ve fiyatlandırma için tıklayın

Vergi Beyanı:

Her ay bir muhasebeci tutmanıza gerek yok. Beyanlar yıllık verilir ve bunu ABD’de lisanslı müşavirler yapar. Şirketi kurup EIN aldıktan sonra muhasebesel konular hakkında yıllık hizmet almak için iş ortağımız olan Tam Accounting – Tam Mentor şirketi ile ile buradan randevu oluşturarak iletişime geçebilirsiniz.

Yıllık Ödemeler:

Her yıl eyalet harcı (eyalete göre değişen ücret), Registered Agent yenileme ve muhasebe beyan ücreti olarak 3 kalem yıllık ödemeniz gereken giderleriniz olacaktır. Bunları zamanında ödemeye dikkat edin.