Shopify E-ticaret sistemi ile yurt dışına ürünlerinizi kolaylıkla satabilirsiniz. Shopify için Amerikada şirket kurmak satış öncesinde ödeme alma sorununuzu çözebilecek ilk adım olabilir.
Yurtdışına e-ticaret ile satış yapmak, döviz bazlı getiri başta olmak üzere birçok fırsat sunuyor. Bir saatten kısa süre içinde bir e-ticaret sitesi açmayı sağlayan Shopify, tüm dünyaya satış yapmak isteyen girişimciler için harika bir altyapı.
170’den fazla ülkede kullanılan platform, e-ticaret sitesi kurmak için herhangi bir yazılım bilgisine gerek olmadan mağaza oluşturmayı sağlıyor. Bu rehberde Shopify mağazası nasıl açılır? Yurtdışına Shopify üzerinden nasıl ürün satılır? Gibi soruların yanıtlarını bulabilirsiniz.
Shopify nedir? Hangi özelliklere sahip?
Hazır e-ticaret altyapısı sunan Shopify, ücretli bir e-ticaret altyapısı satın almak ya da kodlama bilgisi ile e-ticaret sitesi oluşturmaya, pratik bir alternatif. Kanada merkezli Shopify, her yıl yüzlerce milyar dolarlık satış hacminin gerçekleştiği bir platform.
Shopify’ın avantajlı özellikleri şu şekilde sıralanabilir:
- Shopify mağaza kurulumu bir sunucu gerektirmez, kurulum kolaydır. Alan adı (domain) ve site barındırma (hosting) hizmeti, platform bünyesinde sunulur.
- Shopify en güvenli e-ticaret alt yapılarından biridir. SSL sertifikası ve birçok güvenlik özelliği, Shopify mağazalarında aktiftir.
- E-ticaret altyapısı mobil uyumludur. Android ve iPhone’dan giriş yapan ziyaretçiler, pratik bir satın alma deneyimi yaşayabilir. Öte yandan Shopify iOS ve Android uygulaması ile mağaza yönetilebilir.
- 7/24 erişilebilir bir müşteri hizmetleri mevcuttur.
- ABD ve Avrupa pazarındaki bir çok tüketici, Shopify alt yapısı ile oluşturulan e-ticaret sitelerinden güvenli olarak alışveriş yapar.
Türkiye’de Mavi, dünyada ise Heinz, Red Bull gibi markaların tercih ettiği bu Shopify altyapısına geçerek e-ticaret sitesi kurmak, oldukça kısa sürüyor.
Shopify mağazası nasıl açılır?
Shopify ile yurtdışında satış yapmak için, platformu 14 gün ücretsiz deneme şansınız var. Bu süreçte altyapıyı test de edebilirsiniz. Mağaza açmak için aşağıdaki adımlar takip edilmeli:
- Shopify anasayfasına gittikten sonra, “Ücretsiz denemeyi başlat-Start free trial” butonuna tıklayın ve 14 günlük deneme süreci için kayıt adımına geçin.
- Kayıt kısmında, e-mail ve şifre ile hesap oluşturabilirsiniz. E-mail ile kayıta ek olarak Google ve Apple hesabı ile kayıt da mümkün.
- E-ticaret siteniz için bir tema seçin. Her sektöre uygun farklı tema seçenekleri Shopify’da mevcut. İsterseniz ücretli temalar satın alarak e-ticaret sitenizi daha profesyonel bir görünümde müşterilerinize sunabilirsiniz.
- Tema seçiminin ardından logo, görseller, yazı tipi seçimi, iletişim sayfası gibi kısımları özelleştirin.
- Ürünlerinizi mağazaya ekleyin, ürün görseli ve açıklaması gibi bilgileri girin.
- Ödeme altyapısını etkinleştirin. EFT, havale ve sanal POS Stripe seçeneklerini tercih edebilirsiniz.
- Kargo ve teslimat sürecini düzenleyin.
- Son adımda, mağazanızı yayına alabilirsiniz.
Shopify’ın mevcut üyelik planları şu şekilde:
Shopify ile Kredi Kartlarından Ödeme Almak
Shopify ödemelerini aktif edebilmek için öncelikle Shopify mağazanızı ürünlerle doldurup tasarım tarafını tamamlayarak e-ticaret sitenizi tamamlamanız gerekiyor.
Ardından Shopify mağazanızdan ödeme alma seçeneklerini aktif etmeniz gerekmekte. Shopify ile kredi kartlarından ödeme almak için okumaya devam edin.
Shopify İçin Amerika’da Şirket Kurmak
Dünyada en sık kullanılan ödeme alma sistemleri maalesef Türkiye’de çalışmıyor. Bunlardan en çok bilinenleri ise Stripe ve Paypal dır.
Ödeme sistemleri her ülkeye destek vermediği için ticarete atılmak, Shopify dan ödeme almak girişimciler cesaretini kırabiliyor.
Bu gibi ödeme alma sorunlarının önüne geçebilmek için Shopify ile e-ticaret sitesi açmak isteyenler Amerika’da şirket kurmayı tercih ediyorlar. Ayrıca müşteri portföyünüzü Türkiye ise sınırlandırmadan Amerika’da da satış yapmak isterseniz global ödeme araçlarından birini kullanabilmek amacıyla Amerika’da şirket kurmalısınız.
Shopify için Amerikada şirket kurmak oldukça basit ve maliyet bakımından uygundur.
Amerikanın yıllık masrafları en az olan New Mexico eyaleti Shopify için gayet mantıklıdır.
Bunun için aşağıdaki adım adım rehberimizden faydalanarak sadece 89$ gibi bir ücret karşılığında (EIN dahil) Amerika’nın New Mexico eyaletinde şirketinizi kurabilirsiniz.
Şirketiniz 4 gün içinde New Mexico da kaydedildikten sonra aşağıdaki adımlara geçebilirsiniz;
1- EIN Numaranızı Alın : Ücretsiz EIN Başvuru Kampanyası
2- Banka Hesabınızı Açın : Mercury : Amerika’da Banka Hesabı Açmak
3- Stripe ile Kredi Kartlarından Ödeme Alın : Türkiye’den Stripe Hesabı Açmak
Bu gereksinimleri tamamladıktan sonra Shopify mağazanıza girerek ödeme alt yapısı olarak Stripe’ı sitenize entegre edebilirsiniz.
Böylece ödemeleri kredi kartları ile stripe üzerinden tahsil ederek, stripe a gelen ödemeleri Mercurybank hesabınıza günlük olarak aktarabilirsiniz.
Artık Shopify için Amerikada şirket kurup ödeme alma sorununu da çözdüğünüze göre satış yapmaya başlayabilirsiniz.
Yurtdışına satış nasıl yapılır?
Shopify mağazası ile satış
Shopify, tüm dünyada kullanılan bir altyapı olması bakımından yurtdışına satış yapmak isteyenlere hitap ediyor. Farklı dil seçeneklerine sahip Shopify’da online mağaza açılışında iki farklı model tercih edebilirsiniz.
Shopify online mağazası, aylık 24 dolar ile kullanılabiliyor. 170’den fazla ülkede kullanılan Shopify’ın basic planı ile, mağazanız yayınlandıktan sonra tüm dünyaya satış yapabilirsiniz.
Shopify mağazasında SEO çalışmaları, Google Ads gibi dijital pazarlama kanalları aracılığı ile dünyanın her yerindeki potansiyel müşterilerinize ürün satabilirsiniz.
Shopify dropshipping ile satış
Stoksuz e-ticaret, yani dropshipping e-ticarette ciddi bir avantaj sunması ile girişimciler tarafından tercih ediliyor. Shopify’da, sattığınız ürünleri üçüncü parti tedarikçilerden göndermeniz bir sorun yaratmaz.
Bu nedenle, stok ve depolama gibi maliyetleri ekarte ederek Shopify mağazasında dropshipping ile gelir elde edebilirsiniz.
Dropshipping, Amazon ve ETSY gibi platformlarda da çok tercih edilen bir model. Çin gibi, uygun fiyatla ürün tedarik edilebilen ülkeler bu model için uygun.
Shopify mağazasını açtıktan sonra, tedarikçisi ile anlaşma sağlayabildiğiniz ürünleri mağazanızda listeleyebilirsiniz. Tek yapmanız gereken, ücretlendirme, kargo ve ek maliyetleri hesaba katarak kârlı bir işletme yaratmak.
Shopify ile yurtdışına satış sürecinde nelere dikkat etmeli?
Shopify, herkesin dakikalar içinde bir mağaza açabileceği bir platform. 2 milyona yakın mağaza, on milyonlarca müşteri ve 100 milyar doların üzerinde bir e-ticaret hacmi var. Ancak hem e-ticaret pazarındaki rekabet, hem de e-ticaretteki vergi-mevzuat konuları mağaza sahipleri tarafından önemsenmeli.
Ödeme altyapısında doğru seçim, sorunsuz bir dropshipping ve e-ihracat süreci ortaya çıkarıyor. ABD’de banka hesabı açılışı, Stripe ve Wise hesabı açmak bu yol haritasının önemli duraklarından.
Yurtdışında e-ticaret için şirket kurulumu, ödeme, vergilendirme ve aklınıza gelebilecek diğer konularla ilgili Startupsole blog yazılarını takip edebilir ayrıca bizden profesyonel destek alarak, e-ticaret yolculuğunda sağlam bir adım atabilirsiniz.
6 Yorum. Yeni Yorum
merhaba ben türkiyeden abd satış yapmak istiyorum tedarikci olarakta aliexpress kullanmak istiyorum ama ilk şirketsiz satış yapmayı denesem hiçbir şekilde sorun yaşa bilirmiyim ve biraz kazandıktan sonra şirket aça bilirmiyim ?
Kredi kartıyla odemeleri alabilmeniz için yurt dışından Ödeme kabul edilebilen stripe gibi bir sanal pos sistemine ihtiyacınız olacak bu asamda sirket olmadan sanal pos alamazsiniz. Büyük ölçüde Abd de sirketleri bun sebeple kuruyorlar. Ödeme alt yapiniz yoksa sirketsiz ticaret yapmaniz pek mümkün olmayacaktir.
merhaba ben work and travel programına katılmıştım bu sebeple amerikada ssn bankam ve ein im var türkiyeden amerikaya satış yapmak istiyorum bu bilgilerimi shopifyda rahatlıkla kullanabilirmiyim acaba?teşekkürler
Merhaba,
Evet kullanabilirsiniz shopify payments i aktif edeerek ödeme alabilirsiniz
egitimlerinizle alakalı bilgi alabilirmiyim fıyatlarınızı öğrene bilirmiyim
Eğitim programımız bulunmamaktadır