Eğer Amerika’da ki şirketiniz üzerinden e-ticaret işi yapıyorsanız; muhasebe süreçleriniz, yıllık beyan gibi işleriniz için vergi uzmanı veya bir CPA ile çalışmanız gerekebilir.
Tabii ki öncesinde bir ön muhasebe yazılımı kullanarak yıl içindeki gelir giderleri kendi bünyenizde veya basit bir bir muhasebe yazılımı ile tutmanız gerekir.
Türkçe olarak en çok tercih edilen bulut tabanlı ön muhasebe ve faturalandırma yazılımı Suite Boks diyebiliriz. Fakat daha farklı ihtiyaçlarınız için çok daha fazla alternatif bulabilirsiniz.
Suite Books Ön Muhasebe Yazılımı ile ilgili daha fazla detay ve fiyatlandırma için tıklayın.
Ön muhasebeniz bir yazılımda tutulduysa eğer sonrasında ABD de bir mali müşavirle iletişime geçip beyanınızı yaptırabilirsiniz.
Bu aşamada iş birliği yaptığımız Tam Accounting şirketini önerebiliriz. Tam Accounting, her ölçekteki USA şirketlerine müşavirlik hizmeti veren, bünyesinde Türk uzmanların barındığı bir şirkettir.
Öncelikle aşağıdaki linkten ücretsiz bir randevu oluşturarak şirketiniz özelinde yapılması gerekenler hakkında bilgi ve alabilirsiniz. Sonrasında vergi sezonu için yapılması gerekenler hakkında size bir yol haritası çizerek hizmete başlıyorlar.
Neden Muhasebeci Gerekli?
Amerikada vergilendirme ve muhasebe durumları genellikle herkesin korkulu rüyası haline geliyor.
Oysaki sizin fokuslanmanız gereken nokta işiniz olmalı. Vergi ,muhasebe, vs, bunlar sizin işiniz olmamalı.
Tabii ki yabancı bir şirket (Nexus) olarak eyalet limitleri aşıldığında satış vergisi toplamanız ve bunu beyan etmeniz bir gereklilik. Bundan kaçmak veya göz ardı etmek işinizi kolaylaştırmaz çünkü vergilendirme süreçleri oldukça hassastır.
Bu psikoloji ile bir işe başlamak veya mevcut işi sürdürmeye çalışmak sizi olumsuz etkileyebilir. Siz işinize odaklanın vergi, muhasebe gibi süreçlerin yükünü kendiniz almak yerine (zaten kolay öğrenilebilecek bir iş değil) bunu uzmanına bırakın.
Böylece hem içiniz rahat olur hem de yaptığınız işe daha iyi odaklanırsınız.
Amerika’da Türk Muhasebeci (Tam Accounting)
Tam Accounting ile yakın zamanda bir iş ortaklığı başlattık. Tam Accounting’de Türkçe konuşan Türk muhasebe uzmanları bulunuyor.
Uzmanlık alanları büyük ölçüde yabancı şirketler. Ayrıca uluslararası e-ticaret yapan küçük ve orta ölçekli tüccarlara da hizmet veriyorlar.
Fiyatları piyasa şartlarına göre gayet uygun seviyededir. Ayrıca sorduğunuz sorulara hızlı ve Türkçe yanıt alabileceğiniz bir iletişim kanalları bulunuyor.
Hizmet alanları:
- Form 5472- 1120
- 1040 NR
- Tax return hizmetleri
- Ön muhasebe (Quickbooks hizmetleri)
- Bordrolama
Yukarıdaki hizmetlerin tümünü Tam Accounting sizlere doğru bir şekilde sağlayacaktır.
Tam Accounting üzerinden bizim referansımızla bir ön görüşme sağlayabilirsiniz. İşinizin boyutuna, iş tipine ve satış yaptığınız coğrafyaya göre durumu değerlendirip vergi konularında fiyat ve hizmet alabilirsiniz.
Tam Accounting, vergi, yıllık beyan, tax return ve benzer konularda size bir yol haritası çizebilen ABD’de Türk muhasebe şirketidir.
12 Yorum. Yeni Yorum
Merhabalar lütfen yardım edin tam accounting e mesaj yazdım WhatsApp dan ancak cevap vermiyorlar aklımdaki soruları yazdım tam 6 tane ve ne yapacağımı bilmiyorum vergi günü yaklaşıyor sizlere sorsam soyleyebilirmisiniz yada tam accounting ile iletişime geçip bana iletebilirmisiniz cevaplari
merhaba, muhasebe firmalarına bu tip vergi konularını içeren günde yüzlerce aynı tipte sorular gelir ve muhtemelen bunların çoğunu yanıtlayamazlar. Hizmet alırsanız zaten tüm sorularınızı yanıtlayıp beyanınızı yaparlar. Bir müşavire ihtiyacınız kesinlikle varsa ve beyan yapılacaksa zaten fiyatlar da belli, hizmet alarak süreci başlatın o aşamada da sorularınızı sorarsınız. Ya da direk hafta içi telefon numaralarını arayıp konuşabilirsiniz.
Cevabınız için teşekkür ederim, içimi rahatlattı. Bu arada, ilk vergi beyannamem olacak. Aşağıdaki soruları kısaca yanıtlarsanız sevinirim:
1. 400 dolarlık hizmetle tüm vergi işlemlerim halledilecek mi, yoksa ekstra ücret çıkar mı?
2. İade politikası nedir?
3. Hizmeti aldıktan sonra 1 yıl boyunca destek devam edecek mi?
4. Gelir-gider bilgilerini kendilerine ileteceğim ve onlar vergi işlemini tamamlayacak. Zor görünen ama aslında basit bir işlem mi?
5. Gelir-gider bilgilerini yanlış verirsem, düzeltme için ekstra ücret talep ederler mi?
1- ekstra ücret çıkmaz
2- Hizmet sektöründe kolay kolay iade olmaz beyan yaptırıp iade isteyemezsiniz
3- devam etmez muhasebe ve beyan hizmetinin desteği olmaz yazılım veya bir teknoloji satın almadığınız için desteklenecek bir durum da yok
4- o kısmı sizi ilgilendirmiyor aslında istedikleri belgeleri verin sorularını yanıtlayın yeterli o kısım onların işi
5* siz beyan yapmayacaksınız onlar yapacak sizden gelir ve giderlere ait fatura, muhasebe yazılımı kaydı, stripe veya amazon raporu yani ne sunarsanız ona göre beyan yaparlar. zaten tutarsız bir durum olursa size ulaşırlar istişare edersiniz
Tamamdır, her şey uygun gözüküyor. Ancak vergi gününe yaklaşık 50 gün var. Şu anda web sitem ve tüm sistemim hazır. Son olarak, iki sorum var; böylece başkaları da bilgilenebilir:
Faturalarda şirket adresi yerine “Bill To” kısmında ev adresim yazıyor. Ancak isim ve soyisim olarak şirketimde kullandığım bilgiler yer alıyor. Bu bir sorun oluşturur mu?
Vergi gününe yaklaşınca 400 dolarlık paketi almayı planlıyorum. Ancak bir de 650 dolarlık paket var. Şimdi dropshipping yapmaya başlasam ve biraz kazanç elde etsem, 650 dolarlık paketi mi almam gerekecek? 400 dolarlık paketin üst kazanç limiti nedir?
1. Sorun olmaz ev veya iş adresi olabilir önemli olan sizin veya şirketin adına olması
2. ABD içi gelir yoksa 400 dolarlık paket varsa 650 dolarlık paket. Üt kazanç limiti ile ilgili değil gelirinizin nereden olduğuyla ilgili. ABD gelirleri 1040NR ile beyan ediliyor
ancak dropshipping yapmak vergi sınıfını belirlemiyor nereden gelir elde ettiğiniz belirliyor. Bu kısma bakabilirsiniz: https://startupsole.com/abd-vergi/
ABD içi gelir yoksa” ifadesini tam olarak anlayamadım. Türkiye’de yaşıyorum ve bilgisayar üzerinden e-ticaret yapıyorum. Ürünlerimi tüm ülkelere satıyorum.
Eğer “ABD içi gelir yoksa” ifadesi ofis, depo gibi fiziksel varlıklar için geçerliyse, benim ABD’de böyle bir varlığım yok. Bu durumda, 400 dolarlık paketi alabilirim değil mi?
Sizden urun veya hizmeti satin alan kişilerin yasadigi ulke anlaminda
merhaba gelirime baktığımda 200 dolar gelir 500 dolar gider var ürünlerimi alan ülkeler arasında abd de var ancak 650 dolarlık bi bütcem yok en fazla 400 dolar ne yapmam lazım ilk vergi beyanı olacak satısları duraklatıp daha satıs yapmasam gelir az olduğu için sizce 400 dolarlık almam yeterli olurmu
Bu sekilde olabilir bu kadar dusuk ciroda sorun olmaz 400 usd olan form 5472 siparişi ile devam edebilirsiniz. Gelecek yil duruma göre bakarsınız
Merhaba
Benimde nevada da şahıs şirketim var. Bu konuda da aydınlatıcı bilgiler verirmisiniz.
merhaba, buradaki sayfamıza bakabilirsiniz.
https://startupsole.com/nevada/