Varlık Barışı 2023’e Kadar Uzatıldı

268
0

Bu sayfada önerilen bazı ürün/hizmet bağlantıları üzerinden gelir elde edebiliriz. Bu size ek bir maliyet getirmez. Detaylı bilgi için Ortaklık Politikası sayfamızı ziyaret edebilirsiniz

Varlık Barışından Yararlanma Süresi 31.03.2023 Tarihine Kadar Tekrar Yapılandırıldı

30 Haziran 2022 yılında sona eren Varlık Barışında, yapılan yeni bir düzenlemeyle 31 Mart 2023 tarihine kadar tekrar düzenlemeye gidildi. Bu yeni haliyle varlık barışının 9. su ilk defa Kurumlar Vergisi Kanununa eklenen bir madde ile düzenlenmiş oldu.

Uygulamada, yurt dışında altın, döviz gibi varlıkların Türkiye’ye vergi takibine girmeden getirilmesini kapsayan yeni Varlık Barışı düzenlemesinde çok farklı uygulamalar söz konusu.

Varlık Barışı Kapsamında Olan Varlıklar Nelerdir?

Yurt dışında bulunan;

·     Para,

·     Altın,

·     Döviz,

·     Menkul kıymet ve diğer sermaye piyasası araçları (Eurobond, Varant, Swap, Gayrimenkul Sertifikası vb.)

Yurt içinde bulunan ve kanuni defter kayıtlarında yer almayan;

·     Para,

·     Altın,

·     Döviz,

·     Menkul kıymet ve diğer sermaye piyasası araçları (Eurobond, Varant, Swap, Gayrimenkul Sertifikası vb.)

·     Taşınmazlar (Arsa, Arazi, Bina, Haklar vb.) varlık barışı kapsamındadır.

Varlık Barışını Avantaja Dönüştürün

Eğer yurt dışında varlığınız varsa (e-ticaret geliri, veya bireysel gelir) bankanıza miktarı bildirerek vergi takibine girmeden paranızı hesabınıza aktarabilirsiniz. Özellikle yurt dışından gelir elde edenlerin kaçırmaması gereken bir fırsattır.

Varlık Barışına Nasıl Başvurulur?

Bir takipçimizin adım adım uyguladığı yöntemi olduğu gibi sizlerle paylaşıyoruz. Bu aşamada neler yapmanız gerekeceği konusunda aklınızda hiç bir soru işareti kalmayacak. Varlık barışına başvuru adımları ile ilgili bilgi almak için hazırladığımız detaylı rehberimize göz atabilirsiniz.

Varlık barışının düzenlenmiş yeni hali neleri kapsıyor?

Geçmişteki halinden daha farklı kapsamlar içeren yeni varlık barışı sistemi ile ilgili detaylara, Abdullah Tozlu’nun Dünya Gazetesindeki yazısından ulaşabilirsiniz.

Haber kaynağı :Dünya

İlginizi Çekebilir ↴

Bu sayfada yer alan bilgiler yalnızca genel bilgilendirme amaçlıdır ve yasal, finansal veya vergi tavsiyesi olarak yorumlanmamalıdır. Özel durumunuz varsa bunun için lütfen kalifiye bir uzmana danışınız. Detaylar: Disclaimer sayfamızdadır

Ziyaretçi Yorumları ↴

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Fill out this field
Fill out this field
Lütfen geçerli bir e-posta adresi yazın.